Jak říká wikipedia o historii brnění , zbroj  je ochranné odění bojovníka, vyrobené nejčastěji z kovu nebo z kůže. Ochrana poskytovaná zbrojí je tzv. ochrana pasivní. Zbroj se v průběhu staletí různě vyvíjela také v závislosti na zeměpisných a kulturních podmínkách.

A vyvíjí se i dnes…

Například Řečtí těžkooděnci se již na přelomu 7. a 8. století př. n. l. chránili lehčí plátovou zbrojí podobnou zbroji středověkých rytířů. Jejími hlavními částmi byl kovový pancíř, chrániče holení, přílba a velký okrouhlý štít.

Nyní se posuneme  v časové linii  do 21.století.

Evoluce nikdy nespí…

Podmínky boje, se  znatelně změnili od vynálezu střelné zbraně. Obrané prostředky jako je neprůstřelná vesta atd. , nejsou  primární ochranou pro civilní obyvatelstvo. Také samotná střelná zbranˇ musí být držena legálně, pokud možno seriozním jedincem  samozřejmě…

Jenomže to by nebylo “lidstvo”,  aby se nemydlilo mezi sebou po staletí třeba obyčejnou cihlou .. Projev agrese a zlosti přebývá a v současné době, také přibývá. Vynalézavost agresorů nezná hranic a pouliční boj , na mnoha místech světa  neustále rozvíjí svůj smrtonosný potenciál.

A proto

Do historie  “brnění” , vstupuje nekompromisní O-Fu.

Kdo by to  byl řekl, že ve  21. století  budeme potřebovat moderní “brnění” ?  Jaký je to paradox,  pro samozvaně vyspělou civilizaci.

O-fu  je a není vynález.

V podstatě je to připomínka . Smrtelné body na lidském těle,  jsou pořád stejné . Šance  na odražení útoku,  pomocí  sebeobranné pomůcky O-fu  se velice překvapivě zvyšují.  A nejenom to.

O-fu  jako koncept je velice efektivní a multifunkční.

Pojem ” multi-funkčnost” spočívá  za prvé v principu instinktivního použití. To znamená v paraxi, že tento prostředek je určen pro úplného laika v sebeobraně a strachuplného jedince .

Odražení útoku nožem , holí nebo pouhým kopem, se stává  pro  O-fu majitele téměř zábavou.

Pro agresora, který narazí na odpor O-fu se stane jeho vlastní útok noční můrou. Tato věta není obalem a  načechranou mašličkou, nýbrž závěr  po mnoha testech.

Díky  O-fu, se naučíte sebeobranu za pomocí jednoduché instrukce. Takový je základní princip O-fu.

Další  “multifunkce”  odpovídají  technologii 21. století.  Alarm v případě nebezpečí například   v temné uličce,  je jednou z těchto dobových funkcí.

Takový je známý  koncept O-fu.

Zdroj informací pochází od  tvůrce O-fu  a z osobní zkušenosti z období 3. měsíců  testování této pomůcky.

Na hlavním, prvotním a  hmotném vývoji prvního prototypu se podílel letecký inženýr  Jiří  Štěpánek.

Dlouholetý   spolutvůrce i spoluautor mnoha  projektů světoznámého  architekta  Bořka Šípka.

První  známý model O-fu , byl vyroben narychlo pro zachování myšlenky z obyčejné hlíny. Později, již rozlomený prototyp posloužil k prvnímu nákresu.

Demonstrace účinnosti O-Fu  na oficiálním kanále youtube-HSCP

 

Pokud se Vám líbil tento článek , odměňte jej  kliknutím na tlačítko. . Děkuji všem.

[button label=”kliknutím odměníte tento článek” link=”http://1ink.cc/sS7Z” target=”_self” color=”green” __fw_editor_shortcodes_id=”9b92ff01d0f57cd709b028c3bd6ad061″ _fw_coder=”aggressive”][/button]

 

27.10.2017  bolo@zpravodaj-hscp